המלצות שימושיות מאד לעבודה עם מחשב

שיפוצים ותחזוקה / ניצן וידנפלד

 

אין סיבה שהמחשב יהיה איטי ומשתעל. כך תעזרו לו לחזור לימי נעוריו

• 100 טיפים – כתבה ראשונה מתוך עשר

 

1. שקט בבקשה: אתם שומעים רעש חשוד מהמחשב ? נראה שהמאווררים מלוכלכים. כשמצטבר בהם אבק, הם עושים הרבה רעש ומעט עבודה. לכן אל תפחדו לנקות את המחשב גם מבפנים: נתקו אותו מהחשמל, איספו את האבק ושאבו מהמאווררים את הלכלוך.
 
2. ניקוי מסך: רוב המסכים, במיוחד החדשים שבהם, מגיעים עם ציפוי דק נגד קרינה ובוהק. ניקוי בעזרת חומר לניקוי שמשות יסיר את הציפוי הזה ויפגע באיכות התצוגה של המסך. הפתרון ? יש לנקות אך ורק בעזרת מטלית עדינה, מהסוג שמשמש לניקוי משקפיים, טבולה במים פושרים.
 
3. אל תכבו, תנו לו לישון:
כשחלונות "ישנה", המחשב נמצא בדיוק צעד אחד לפני כיבוי מלא: המאווררים לא עובדים, המסך כבוי והמערכת מנותקת מהאינטרנט. בלחיצת כפתור אתם יכולים "להעיר" את המחשב ולחזור תוך שניות לעבודה, בדיוק מהמצב שבו שלחתם את המערכת לישון. האפשרות הזו חבויה בלוח הבקרה, מאחורי "מאפייני צריכת חשמל" בכרטיסיית "מצב שינה".

4. שומר מסך:
מומלץ בחום לבטל את שומר המסך. אין בו היום כל תועלת. במקום זה, כדאי להעביר את המסך למצב Standby לאחר 10 דקות שלא עבדתם עליו. את ההגדרות תמצאו מתחת להגדרות שומר המסך שלכם: כפתור ימני על הדסקטופ ולחיצה על "מאפייני תצוגה".
 
5. שדרוג המחשב: כל נושא שדרוג רכיבי המחשב הוא בדיחה גרועה. יצרניות החומרה מקפידות לשנות את הסטנדרטים המקובלים לפחות אחת לשנה, ואין רכיב שתקנו היום שיצליח לעמוד בקצב החידושים הטכנולוגיים. לכן אל תשקיעו כסף בלוח אם שתומך במעבד עתידי וכרטיס אלחוטי עם הכנה לסטנדרט שעוד לא קיים. לעומת זאת, הקפידו תמיד להשאיר מרווח להרחבות, כלומר לרכישת עוד רכיבים, כמו זיכרונות וכוננים קשיחים, מהסוג שמתאים למחשב שלכם.
 
6. ויסטה: האם כדאי לכם לשדרג לויסטה, מערכת ההפעלה החדשה של מיקרוסופט ? ביצועי ויסטה נמוכים בכ-20% מביצועי חלונות XP על מחשב זהה לחלוטין. כלומר, התוכנות והמשחקים שלכם יפעלו לאט יותר על ויסטה. לכן, אם אתם לא מצליחים לחשוב על פיצ'ר ספציפי שיש בויסטה ולא תוכלו לחיות בלעדיו, חכו עם השדרוג.
 
7. הביצועים נמצאים בסמלים הקטנים: רוצים לשפר את ביצועי המחשב במהירות ? בטלו את כל התוכניות שאתם לא זקוקים להן, שפועלות אוטומטית בזמן הפעלת חלונות. פשוט עברו על כל אחד מהסמלים הקטנים שבתחתית המסך, ליד השעון, ובדקו לאיזו תוכנה הוא שייך. אם אתם לא משתמשים בה לעתים קרובות, חפשו בתפריטים שלה את האפשרות לבטל את ההפעלה האוטומטית.
 
8. גבו: תוכנת הגיבוי של חלונות מסתתרת בתפריט "התחל" תחת "עזרים" ו"כלי מערכת". השתמשו באשף הפשוט כדי לגבות את הקבצים החשובים ביותר שלכם.
 
9. שני תוספים חשובים: יש שני סוגים קבצים המועדים לפורענות: ג'אווה ווידאו. הראשונים אחראים לצ'אטים ומשחקים שלא פועלים, השניים לסרטוני וידאו שמסרבים להתנגן. לשני אלה יש פתרונות פשוטים למדי. הורידו את תוסף הג'אווה ואת הנגן מדיה פלייר קלאסיק. הראשון יתקן את רוב בעיות הג'אווה, עם השני תוכלו לפתוח כל קובץ וידאו, מוזר ככל שיהיה.
 
10. זהירות מהחשמל:
אחת ההשקעות הכדאיות ביותר לשמירה על חיי המחשב היא האל-פסק (UPS). בהשקעה של כ-400 שקל תקבלו התקן שיגן על המחשב שלכם מהפסקות או קפיצות חשמל. תוכלו גם להרוויח מהשקט הנפשי שמגיע מהידיעה שתמיד תספיקו לשמור את העבודה שלכם, גם אם לחבר'ה בחברת החשמל יש תוכניות אחרות.

 

 


 

בידור בחינם / אסף אביר

 

כך תמצאו ברשת את התכנים הכי לוהטים

 • 100 טיפים – כתבה שנייה מתוך עשר

 

1. חם וזורם: רוחב הפס כבר מאפשר להעלות סרטים וסדרות מלאות, ולצפות בהם ללא הורדה. האתר Online Video Guide הוא מדריך מקוון לכל התוכן הזה. זהירות: חלקו פיראטי.

2. טלוויזיה לעניים: אם אתם אוהבים סרטי מד"ב משנות ה-50 וקומדיות שאף אחד כבר לא מבין את הבדיחות שבהן, תוכלו למצוא אותם במקום אחד, לצד עשרות ערוצי דיג, חדשות הפלילים באוקלהומה ועוד טלוויזיה חינמית מרחבי הרשת.

3. מוזיקה כבקשתכם: רדיו האינטרנט פנדורה כבר מוכר לרובנו. האתר SoundPedia מסדר את השירים של פנדורה לפי אמנים ואלבומים, ומאפשר האזנה חופשית לפי בחירה.

4. מפת המוזיקה: רדיו האינטרנט Musicovery ירכיב לכם רשימת שמיעה אישית שמבוססת על הז'אנרים שאתם אוהבים ועל מצב הרוח הכללי שלכם. הגימיק: עיצוב הרשימה כמסלול מפותל.

5. הטרנזיסטור הישן: כל תחנות הרדיו, מהדורת מבט האחרונה ועד חדשות ערוץ 2 ו-10 בשידור חי.

6. שיתוף ספרים: פרויקט גוטנברג כבר יצא לנו מהאוזניים. הדור הבא של אתרי ספרים נמצא במ Scribd – אתר קהילתי שגולשיו מעלים אליו ספרים מקוריים, נדירים, קלאסיים וחדשים.

7. סיפורים: אתר במה חדשה חזר לאוויר, יחד עם מאות סיפורים ושירים פרי הגולשים. שימו בצד את העכבר והצטיידו מראש בשעות פנויות. זה שווה את זה.

8. קלאסיקות מקלדת: המשחקים הטובים ביותר נוצרו כשעדיין לא היה אינטרנט וכשבקושי היו מחשבים אישיים. וכולם מחכים לכם באתר הזה.

9. GTA בחינם: הגענו לימים טובים, שבהם המשחק פורץ הדרך Grand Theft Auto כבר נחשב לענתיקה, ומוצע במלואו להורדה באתר יצרנית המשחק.

10. משחקים שלמים: 35 משחקים שירדו בשנים האחרונות ממדפי החנויות מוצעים בחינם ברשת. פורטל נענע ריכז אותם כאן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

הגנה ברשת / ניצן וידנפלד

 

כך תגנו על המחשב שלכם מכל הדרעק באינטרנט

 • 100 טיפים – כתבה שלישית מתוך עשר

 

1. פיירוול: תמיד הציבו שומר בכניסה. הכלל הזה נכון לסופרמרקט האזורי כמו שהוא תקף למחשב שלכם. בעולם האינטרנט השומר הזה הוא תוכנת הפיירוול, שבודקת מה נכנס למחשב שלכם מרשת האינטרנט, וחשוב לא פחות, מה יוצא לשם. Comodo Personal Firewall, שניתנת להורדה בחינם, תעשה עבורכם את העבודה.

2. וירוסים ורוגלות: אתם זקוקים להגנה מווירוסים ומתוכנות ריגול גם יחד. אנטיוירוס חינמי מומלץ הוא AVG. תוכנה חינמית טובה נגד רוגלות היא Ad-Aware Personal. לפרנואידים מומלץ להוריד תוכנה נוספת בשם Spybot.

3. עדכונים: הקפידו לעדכן באופן קבוע את חלונות, תוכנת האנטיוירוס, תוכנת האנטי-רוגלות והפיירוול. איומים חדשים צצים בכל שעה, ואתם לא יכולים להרשות לעצמכם להישאר לא מוגנים.

4. אימייל: האימייל הוא המקור מספר אחת למזיקים: כל מה שקיבלתם באימייל ממישהו שאתם לא מכירים הוא לא טוב לכם. חלק מהווירוסים מתחזים לחברים שלכם, לכן אם קיבלתם לפתע אימייל באנגלית מסבתא, רצוי שתתעלמו ממנו. חברות כרטיסי האשראי, בנקים וכל הגופים האחרים שעוסקים בכסף שלכם לעולם לא יבקשו את הסיסמה שלכם באימייל. תמיד הקפידו לגלוש לבנק שלכם על ידי הקלדת הכתובת בעצמכם ולא על ידי הקשה על לינק מהודעת דואר אלקטרוני.

5. סיסמאות: בחרו סיסמה שונה לכל שירות שאתם נרשמים אליו. הסיסמה שלכם צריכה להכיל צירוף של אותיות גדולות וקטנות ומספרים. שמות של בני משפחה ותאריכי לידה לא באים בחשבון. אפשר לברר אותם בשניות.

6. גוגל: בעזרת גוגל ניתן, ולא בהשקעה גדולה במיוחד, להצליב מידע שפיזרתם באינטרנט, כמו חשבונות אימייל ישנים, כרטיסים באתר היכרויות ומידע מאתרי אוניברסיטאות, ולמצוא עליכם פרטים מביכים. היו זהירים במידע שאתם מחלקים.

7. נקו עקבות גלישה: אם אתם משתמשים במחשב כלשהו שאינו המחשב האישי והבלעדי שלכם בבית, כדאי לנקות את עקבות השימוש שלכם באינטרנט, במיוחד אם אתם לא גאים במה שעשיתם שם. באינטרנט אקספלורר פנו לתפריט "כלים" ומשם ל"אפשרויות אינטרנט". מחקו את העוגיות (Cookies), את היסטוריית הגלישה ואת קובצי האינטרנט הזמניים. ניתן לבקש מהדפדפן שלא ישמור כלל את היסטוריית הגלישה שלכם – פשוט בחרו "0 ימים" בשדה "שמירת היסטוריית גלישה". כדי לבטל את השלמת הכתובת האוטומטית של האקספלורר, עברו ללשונית "תוכן" ובחרו ב"השלמה אוטומטית". בטלו את כל הסימונים ואשרו. תוכנה טובה שעושה את כל זה באופן אוטומטי היא Ccleaner.

8. גלישה אנונימית: כשאתם מתחברים לאינטרנט, אתם מקבלים מספקית האינטרנט שלכם כתובת שמזהה אתכם בכל מקום שאליו אתם גולשים. המספר הזה נשמר אצל הספקית ובשרתי האתרים, כך שעם הצווים הנכונים, ניתן יהיה לגלות בקלות היכן גלשתם. הבשורה הטובה היא שניתן להסוות את המספר המזהה הזה. תוכנה שעושה זאת היטב היא The Cloak. לגלישות חד פעמיות אפשר להשתמש באתר אנונימאוס.

9. הצפנה: הצפינו את כל המידע האישי שלכם, כמו נתונים אישיים ומספרי כרטיסי אשראי, בעזרת תוכנה. כך, גם אם מישהו יצליח לחדור למחשב שלכם, הוא לא יוכל לגנוב משהו בעל ערך. בחרו מפתח הצפנה חזק בן 25 אותיות לפחות (בית משיר אהוב), שיקשה על הפורצים הפוטנציאליים. תוכנה טובה שעושה את זה בקלות היא cryptext. שמרו את הסיסמה במקום בטוח.

10. מחיקה: ניתן בקלות רבה לשחזר קבצים שמחקתם. אם מדובר במידע רגיש, עליכם להשתמש בתוכנה שדורסת את הקבצים לחלוטין. אנחנו ממליצים על אירייסר.

 

 

 

 

 


 

להאיץ את שיתוף הקבצים / ניצן וידנפלד

 

כך תזרזו את החמורים, הפרדים והטורנטים

• 100 טיפים – כתבה רביעית מתוך עשר

1. שתפו אחרים: בעולם שיתוף הקבצים החוקים ברורים מאוד, והם נאכפים על ידי תוכנות השיתוף. תנו לאנשים להוריד מכם, רק כך תקבלו את המהירות המקסימלית באימיול או בביטורנט.

2. הגבילו את השליחה: לכלל הקודם יש סייג חשוב. בזמן שאתם מורידים קבצים, המחשב שלכם מוציא הודעות תודה למי ששולח לכם את הקובץ ובדרך מבקש עוד חתיכות מההורדה שלכם. אבל רוחב הפס היוצא שלכם מוגבל. אם תהיו נחמדים מדי ותסתמו את כולו בשליחת קבצים לאחרים, בסופו של דבר תפגעו בהורדות שלכם. תמיד הגבילו בתוכנת שיתוף הקבצים את רוחב הפס היוצא שלכם ל-80% ממה שמספקת לכם חבילת החיבור לאינטרנט.

3. דעו מהיכן להוריד: כל רשת שיתוף קבצים מתמחה בסוג מסוים של הורדות. אם תחפשו ברשת הנכונה, יגדלו הסיכויים שתמצאו מה שאתם צריכים ושתקבלו מהירויות סבירות. רשתות יוזנט וביטורנט מתעסקות בעיקר בדברים החדשים ביותר,  סולסיק היא המקום לחפש מוזיקה, ב-SababaDC תמצאו הורדות בעברית ובאימיול קצת מהכל.

4. בחרו היטב את התוכנה: תוכנת ביטורנט המומלצת מכונה azureus. תוכנת אימיול הטובה ביותר היא הישראלית שניתן למצוא כאן.

5. בקשו הרבה: דאגו תמיד להוריד את הקובץ שאתם רוצים ממספר המקורות הגדול ביותר. באתרים הפומביים תמצאו הורדות באיכות סבירה עד גרועה. אתרים סגורים (שדורשים סיסמה) יספקו לרוב מהירויות טובות בהרבה.

6. בטלו הפרעות: סגרו את כל התוכנות שאתם לא צריכים בזמן ההורדה. הן מתחרות עם האימיול שלכם על משאבי המחשב ועל רוחב הפס. אם אתם מעוניינים לעבוד תוך כדי ההורדה, אל תסגרו את תוכנת השיתוף, אלא השהו את ההורדה. כך לא תאבדו את המקום שלכם בתור לעומת המשתפים האחרים.

7. עוד אנשים: אימיול מגבילה אתכם במספר האנשים שאתם יכולים ליצור איתם קשר. חפשו את השדות Max connections per file ו-Max sources בתפריט ההגדרות של אימיול, והגדילו את שניהם ל-150 לפחות.

8. בלי כסף: אימיול, ביטורנט, SababaDC ורוב רשתות השיתוף האחרות הן חינמיות לחלוטין. אם אתר מסוים מבקש מכם כסף, סימן שמשהו פה מסריח. התרחקו מאתרים שמציעים שיתוף מהיר בתשלום או דורשים כסף "בעבור תמיכה". הרשת הנפוצה היחידה שדורשת תשלום היא יוזנט.

9. פורטים: תוכנות השיתוף יוצרות קשר עם רשת האינטרנט דרך שערים המכונים "פורטים". לכל פורט יש מספר משלו שמשמש לזיהוי. אם הפורטים שלכם יהיו חסומים, גולשים אחרים לא יוכלו להוריד מכם קבצים והמהירות שלכם תיפגע. דאגו לפתוח את הפורט המתאים בתוכנת הפיירוול שלכם. באותה הזדמנות שנו את מספר הפורט למספר רנדומלי משלכם, ועדכנו את המספר החדש גם בהגדרות האימיול וגם בהגדרות הפיירוול. חלק מחברות האינטרנט מאיטות בכוונה את התעבורה בפורטים שידועים כמשמשים לשיתוף קבצים.

10. לא הכל בבת אחת: כדי לשמור על מהירויות גבוהות, מומלץ לא להוריד יותר מ-3 קבצים בו-זמנית. זה נכון לגבי אימיול וביטורנט באותה מידה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

גלישה משופרת / תומר ליכטש

 

כך תאיצו את הגלישה באינטרנט

• 100 טיפים – כתבה חמישית מתוך עשר

1. דפדפן: אל תהססו להחליף את הדפדפן שלכם. אקספלורר 7 של מיקרוסופט הוא דפדפן מומלץ, אם כי כבד יחסית. לעומתו, הדפדפן החינמי פיירפוקס קליל וזריז, אבל מדי פעם תתקלו בבעיות גלישה באתרים ישראליים.

2. תוספים לפיירפוקס: אם בחרתם בפיירפוקס, נפתח בפניכם עולם עשיר של תוספים. תוכלו להוסיף לדפדפן עזרים לניווט קל יותר והרבה המצאות שיעשו לכם טוב על הלב. כאן תוכלו למצוא את רשימת התוספים המומלצים.

3. כרטיסיות: דפדפנים כמו פיירפוקס ואקספלורר 7 מאפשרים שימוש בכרטיסיות (Tabs). הכרטיסיות מאפשרות לגלוש בכמה אתרים בעת ובעונה אחת בחלון דפדפן בודד. בדרך, הן גם חוסכות בזיכרון ובמקום על המסך. כדי לפתוח כרטיסייה חדשה לחצו CTRL+T.

4. מסרים מיידיים: תוכנות מסרים מיידיים נועדו לפטפוט אישי ומקצועי כאחד. אתר שיסייע לכם לגשת לרשימת החברים שלכם בכל רשת מסרים, ומכל מקום, הוא meebo.com, שמספק חיבור רשת למסנג'רים של יאהו, גוגל ומיקרוסופט בבת אחת.

5. עדיף מהמועדפים: במקום לגדל אצלכם קובץ "אתרים מועדפים" מפלצתי ולא שימושי בעליל, היעזרו באתרים כמו דלישס או גוגל בוקמרקס שמסייעים בשמירת הלינקים שאתם מוצאים במהלך הגלישה, ומאפשרים גם לשתף את התגליות עם חברים.

6. סרגלי כלים: סרגלי כלים יכולים לחסוך הרבה מאוד זמן, אך מצד שני להכביד על הדפדפן. הסרגל היחיד שכדאי לאמץ הוא זה של גוגל. הוא גם קל משקל, וגם מאפשר לכם גישה נוחה לשירותי גוגל.

7. RSS: שימוש ב-RSS יאפשר לכם לצרוך תכנים באופן אוטומטי. תזדקקו לתוכנה שקוראת קובצי RSS, כמו rssreader.com, או לקורא RSS מבוסס רשת כגון בלוגליינז או גוגל רידר.

8. עמוד בית אישי: עמוד בית מותאם אישית יכול להקל עליכם מאוד את החיים. נסו את Netvibes.com או את העמודים המותאמים של גוגל. בעמודים האלה תוכלו להכניס קישורים לקובצי RSS, ובכל פעם שתיכנסו לאתר, תקבלו עדכונים בדיוק מהמקומות שמעניינים אתכם – והכל בעמוד אחד.

9. אל תאחסנו: במקום למלא את הכונן שלכם בקבצי וידאו ובתמונות מרחבי הרשת, העלו אותם לאתרים כמו יוטיוב, פליקר ואינסוף רשתות אחרות. עדיף לשתף אחרים בכיף הזה במקום לקבור אותו בכונן ולתת לעומס לקבור את הכונן.

10. לחובבי המקלדת: שלושה קיצורי מקלדת יעשו לכם חיים קלים במהלך הגלישה: Tab עובר משדה אחד לשני בעמוד המוצג; Shift+Tab עושה בדיוק את אותה פעולה, רק בכיוון השני (כדי לחזור אחורה); ו-F6 שמביא אתכם לשורת הכתובת בדפדפן.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

הסודות הקטנים של אופיס / אביב הוד

 

טיפים לשימוש בחבילת התוכנות המשרדיות הפופולרית

• 100 טיפים – כתבה שישית מתוך עשר

 

1. חתימה אישית באאוטלוק: אפשר לדאוג לכך שבכל מכתב שתשלחו יופיע שמכם ומספר הטלפון שלכם. באאוטלוק אקספרס גשו ל"כלים" – "אפשרויות" וללשונית "חתימות". תוכלו ליצור חתימה טקסטואלית או לטעון קובץ HTML שהכנתם מראש. באאוטלוק הנתיב הוא "כלים" – "אפשרויות" והלשונית "תבנית דואר". החתימות למטה.

2. מייל מתוזמן: רוצים להראות לבוסים שאתה קמים לעבודה מוקדם ומסיימים מאוחר ? שלחו להם מייל מתוזמן. כתבו את המייל מראש באאוטלוק, הזינו את כתובת הנמען ורגע לפני השליחה בחרו ב"אפשרויות" (נמצא בשורה של כפתור השליחה). כעת סמנו V ליד "אל תשלח לפני" ובחרו בתאריך השליחה ובשעה הרצויה – נגיד, יום שישי בשעה 18:00. חשוב: האאוטלוק חייב לפעול בשעה שבחרתם.

3. חתימת יד: רוצים לשכלל את הטיפ הראשון ? קשקשו את חתימתכם הידנית בתוכנת הצייר. הקיפו בריבוע ובצעו "העתק". הדביקו בוורד ולחצו על החתימה. עכשיו היכנסו לתיקון השגיאות האוטומטי. מתחת ל"החלף" רשמו, למשל, "sng". וודאו שמסומן טקסט מעוצב. לחצו על "הוספה" ואשרו. עכשיו נסו להקליד "sng" במסמך חדש ותקבלו את החתימה שיצרתם.

4. להדגיש מילה: איך אתם מדגישים מילה ? סביר להניח שאתם מסמנים אותה עם העכבר מתחילתה ועד סופה ואז לוחצים על ה-B בסרגל העיצוב. הנה דרך פשוטה יותר לעשות את זה: מקמו את הסמן במילה, לא משנה איפה, ומבלי לסמן שום דבר, פשוט לחצו על Ctrl+B. רוצים להטות מילה ? Ctrl+I. לסמן קו תחתון ? Ctrl+U.  לסימון כמה מילים ללא שימוש בעכבר פשוט החזיקו Ctrl+Shift, ואז נועו עם החצים ימינה או שמאלה.

5. איתור תיקיית האחסון של אאוטלוק ואאוטלוק אקספרס: אם אתם רוצים לגבות את תיקיית הדוא"ל של אאוטלוק אבל אין לכם מושג איפה היא מתחבאת, היכנסו ל"כלים" – "אפשרויות" וגשו ללשונית התחזוקה (אם אין לכם כזו, חפשו את "הגדרת דואר"). תחת הכפתור "תיקיית אחסון" (או "קובצי נתונים") תמצאו את הנתיב שבו התוכנה שומרת על קובץ הדוא"ל שלכם. לחצו על "פתיחת תיקייה", סמנו את קובץ ה-PST, העתיקו ושמרו במקום בטוח. אפשר אפילו לצרוב אותו על דיסק.

6. הדפסה בזול: את רוב ההדפסות שלכם, במיוחד בשחור לבן, אתם זורקים במילא אחרי כמה ימים. במקום לבזבז עליהן דיו יקר, אפשר להורות למדפסת להשקיע בהן פחות. היכנסו ל"התחל", ושם ל"מדפסות ופקסים". הקליקו בכפתור ימין על המדפסת שלכם, ובחרו "מאפיינים". חפשו שם את המושג "טיוטה" או "Draft" ובחרו בו לברירת המחדל שלכם. הפגיעה באיכות לא משמעותית ואילו מהירות ההדפסה תשתפר פלאים.

7. תפוצה באאוטלוק: כך תשלחו מייל לכל החברים בבת אחת: פתחו הודעה חדשה באאוטלוק. לחצו על המילה "אל". בחלון שיפתח, בחרו ב"מתקדם" ואז "חדש". בחרו "רשימת תפוצה חדשה", תנו לה שם קליט והוסיפו לה אנשים באמצעות "הוספת חדש" או "בחירת חברים". כשתסיימו, לחצו על "שמור". עכשיו כל מה שנותר הוא לרשום בשדה ה"אל" את שמה של רשימת התפוצה ולשלוח. מומלץ לכתוב את הרשימה כשדה BCC (עותק מוסתר) כדי שלא כולם יוכלו לדעת למי עוד שלחתם את המייל. פשוט לחצו על "אל" ורשמו את שמה בשדה ה-BCC שלמטה .

8. לשלוח פקס: כדי לשלוח פקס מהמחשב אתם צריכים מודם-פקס מהסוג הישן, זה שמצפצף. ייתכן שיש לכם כזה במחשב בבית, או במחשב הנייד. הכניסו את הדיסק של חלונות XP לכונן, גשו ללוח הבקרה והקישו על האייקון של "הוספה/הסרה של תוכניות". בכרטיסיית רכיבי חלונות תמצאו את תוכנת הפקס. התקינו אותה והשתמשו להנאתכם. רק אל תשכחו לחבר את המחשב לקו הטלפון לפני.

9. שיתוף גיליון אקסל ברשת: יש לכם גיליון אקסל שצריכים לעבוד עליו במקביל כמה אנשים ? מתוך הגיליון בחרו "כלים" – "שיתוף חוברת עבודה", סמנו "אפשר  שינויים על ידי יותר ממשתמש", אשרו ושמרו. כעת כל מי שחשוף לקובץ יוכל להיכנס במקביל ולשנות. השינויים ייראו בעת שמירה של הקובץ. סופר יעיל.

10. ניקוד בחלונות: מפעילים את Caps Lock, מחזיקים את מקש Shift לחוץ, ואז עוברים על שורת המקשים העליונה (זו של הספרות) כאשר הסמן נמצא על האות שרוצים לנקד. כל אחד ממקשי הספרות ייתן סימן ניקוד אחר.

 


 

 

עבודה בריאה מול המחשב / ניצן וידנפלד

 


טיפים לשימוש בריא במחשב

• 100 טיפים – כתבה שביעית מתוך עשר

 

1. גב תחתון: בזמן העבודה מול המחשב הגב התחתון הוא החלק בגופכם שנושא את רוב המעמסה. הקטינו את הסיכון לכאבי גב על ידי הצמדה של הגב התחתון למשענת הכיסא שלכם. אם מקום העבודה שלכם הוא מהסוג שלא מייחס חשיבות לבריאות העובדים, משענת הכיסא תהיה גבוהה מדי או מפורקת. לכן הביאו מהבית כרית או מגבת מגולגלת כדי לתמוך בגב התחתון.

2. רגליים:
כדי להוריד עוד מעמסה מהגב שמרו על תנוחת ישיבה נכונה. הרגליים אמורות לנוח בצמוד לרצפה או על משענת לרגליים. התרחקו כמה שאפשר מתנוחות המזכירות את האופן שבו אתם יושבים מול הטלוויזיה: אל תרימו את הרגליים ואל תקמרו את הגב.

3. מסך: נסו לגעת במסך שלכם מבלי לזוז מהכיסא. הצלחתם ? אתם יושבים קרוב מדי ומאמצים את העיניים והכתפיים. לאחר שהרחקתם את המסך, כוונו אותו כך שהקצה העליון שלו נמצא מעט מתחת לקו המצח שלכם. מרכז המסך אמור כרגע להיות בדיוק מול העיניים שלכם.

4. תאורה:
עבדו תמיד בחדר מואר בתאורה ניטרלית (לא צבעונית), שאינה בוהקת מדי. אם אין לכם שליטה על התאורה מסביבכם, אתם יכולים לגרום למסך שלכם לפצות על כך. חפשו בתפריטים שלו, אלה שמופעלים על ידי הכפתורים שעל המסך, את ההגדרות של "טמפרטורת הצבע". השתמשו בערך נמוך מ-5,400 לתאורה משרדית עמומה, ב-5,400 לחדר מואר היטב ובערך גבוה יותר לחדר עם תאורה בוהקת מדי.

5. קצב רענון: מסך מרצד הוא מתכון לכאבי ראש ועיניים. דאגו שקצב הרענון במסך שלכם יעמוד על 70 הרץ לפחות. הנתון הזה מתייחס למסכי ה-CRT השמנמנים מהסוג הישן. במסכים דקים הבעיה הזו אינה קיימת.

6. הפסקות:
 גם אם הבוס לוחץ והדדליינים מתחילים לזמזם מסביבכם, קחו הפסקות. זה לטובתכם. פעם בשעה לכל הפחות קומו מהכיסא, התמתחו וחדשו את זרימת הדם לישבן. בנוסף, תתפלאו לגלות כמה הפסקה קטנה לגוף ממריצה את גלגלי המחשבה.

7. מקלדת ועכבר:
 המקלדת אמורה להיות בערך בגובה המרפקים שלכם. כן, כל כך נמוך. העכבר צריך להמתין לכם קרוב מאוד למקלדת. אם תקפידו לעצב כך את סביבת העבודה שלכם, תוכלו למנוע כאבים באזור הכתפיים.

8. אצבעות:
 רוב האנשים משתמשים בכוח רב מדי כשהם מפעילים את המקלדת או הג'ויסטיק של המחשב. הימנעו מ"תסמונת אצבעות פלייסטיישן" על ידי הקשות רגועות ועדינות. גם המקלדת שלכם תיהנה מכך.

9. ניקיון:
 המקלדת שלכם היא בית גידול לחיידקים, ואתם לא רוצים לדעת אילו יצורים חיים בתוך האבק שבמחשב שלכם (טוב: קוראים להם קרדיות האבק והם גורמים לאלרגיה. עכשיו אתם יודעים). נקו את המחשב מבפנים אחת למספר חודשים ואת המקלדת לפחות פעם בחודש. תמיד שטפו ידיים לאחר עבודה במחשב משרדי.

10. התאמה אישית:
גשו לחנות מחשבים ונסו מספר מערכות של עכברים ומקלדות. אל תקנו משהו רק כי הוא "ארגונומי" ואל תבחרו במוצר הארגונומי היקר ביותר. לכל אחד מאיתנו העדפות משלו, מצאו את הסט שאתם מרגישים איתו הכי נוח.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

לחפש ולמצוא / תומר ליכטש

 

טיפים לחיפוש מוצלח יותר ברשת

• 100 טיפים – כתבה שמינית מתוך עשר

1. המוח: לפני שאתם מחפשים באינטרנט, כדאי לעצור לרגע ולהשתמש בגאדג'ט הראשון שלנו – המוח. חשבו מה בדיוק אתם מחפשים. ברגע שתוכלו להגדיר את הדבר הזה במילים, חצי הדרך מאחוריכם.

2. גוגל: גוגל מאפשר חיפוש מדויק בכמה טריקים פשוטים. אם תכתבו למשל את מחרוזת החיפוש "בתוך גרשיים", התוצאות שגוגל יחזיר תהיינה אלה שיכילו את הטקסט במדויק. אם אתם רוצים לחפש באתר מסוים, כתבו לפני מחרוזת החיפוש את המלה ":site" (בלי הגרשיים), ואחריה את כתובת האתר המדויקת (בלי רווח); כך החיפוש יתבצע באתר הזה בלבד.

3. חיפוש נושאי: מנועי חיפוש משוכללים כמו vivisimo.com ו-clusty.com ינברו בקרביים של האינטרנט ויעלו לפניכם את התוצאות לפי קטגוריות מסוימות (Clusters), כך שמציאת הפרט שאתם מחפשים תהיה קלה בהרבה.

4. סרטים ושירים: אם החלטתם להוריד סרטים מהאינטרנט, יש מי שמוכן לעזור לכם, לפחות למשתמשי הפיירפוקס שביניכם. הסרגל Torrent Search Bar יחפש עבורכם בבת אחת ביותר מ-20 מנועי חיפוש שונים.

5. 144: חברת בזק השיקה לאחרונה מחדש את אתר 144, שמאפשר לאתר מספרי טלפון קוויים, סלולריים וגם מספרי טלפון אצל ספקיות הכבלים. עם מעט מזל, ממש מעט, תמצאו גם את כתובת המגורים של האדם שאתם מחפשים.

6. כל המוזיקה והסרטים: AllMusic הוא האנציקלופדיה הכי גדולה ברשת לתחום המוזיקה. באותה נשימה נזכיר גם את Shiron.net, מאגר עצום של שירים בעברית, ואת Mooma, שיעזרו לכם בכל מה שקשור למוזיקה ישראלית. בעולם הקולנוע, האורים והתומים הוא אתר IMDB.

7. וויקיפדיה: כמעט לכל שאלה שיש לכם בנושאים כלליים, נושאים טכניים, ואפילו לגבי תוכנות – בוויקיפדיה תהיה תשובה. אם לא בוויקיפדיה העברית אז בגרסה האנגלית.

8. מילון מורפיקס: מילון עברי-אנגלי-עברי אונליין, שימושי ובחינם.

9. בבילון חופשי: תוסף Dictionary Tooltip לדפדפן פיירפוקס יפתח לפי דרישתכם בועה ובה כל מילון שתרצו מתוך מבחר מרשים – כולל בבילון האנגלי-עברי.

10. תשובות: חיפוש ערך ב-Answers.com ישלוף מאמרים, פירושים, מפות, ובתחתית הדף גם תרגום לתריסר שפות, ובהן עברית.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

איך להכיר אנשים /  אורי ברקוביץ'

 

טיפים להכרויות ברשת

• 100 טיפים – כתבה תשיעית מתוך עשר

 

1. עמוד אישי: פתחו עמוד אישי ברשת חברתית המתאימה לאופי ולגיל שלכם. צעירים ברוח ובגיל יעדיפו את שוקס, בני נוער ירגישו בנוח ברשת של מקושרים, ואילו הבוגרים שבינינו עשויים לפנות לדקס. מי שמחפש קשרים על רקע מקת צועי יכול לפנות לקפה דה-מרקר. למי שרוצה לצאת מהביצה המקומית כדאי לפתוח עמוד אישי במייספייס. אל תטעו ברשתות החברתיות: למרות שאף אחד לא מצהיר על כך, הן מתפקדות במידה רבה כאתרי היכרויות, רק בחינם.

2. פרופיל גבוה: פתחו במקביל פרופילים ברשתות החברתיות הייעודיות. צלמים וחובבי צילום באתר פליקר, חובבי אירועים חברתיים ומסיבות ב-ILCU.com ובעלי תחביבים דומים לשלכם בפורומים של תפוז. באתרים האלה מחכים לכם מאות אנשים שאוהבים בדיוק את מה שמעניין אתכם.

3. להגדיל חשיפה: כדי להגדיל את החשיפה אליכם מומלץ להצטרף לתתי הקבוצות הפועלות בתוך הרשתות החברתיות. בעולם הבלוגים קוראים להם טבעות. בפליקר יש גם קבוצות מיוחדות לכל ז'אנר.

4. לדפוק כרטיס: תמיד תוכלו לפתוח חשבון אנונימי וריק רק כדי שתוכלו לקרוא, לצפות בתמונות ולהגיב אצל אחרים, אבל זה בהחלט לא מומלץ. בוודאי תרצו שמי שביקרתם אצלו יכבד אתכם בביקור גומלין ולא תרצו שהוא יגיע לעמוד שיבריח אותו בחזרה. כשהם יגיעו כדאי שהם ימצאו שם תמונות מחמיאות שלא רק מספרות איך אתם נראים, אלא גם יכולות להגיד משהו על האישיות שלכם.

5. תרשום תרשום: המנוע האמיתי של הרשתות החברתיות והבלוגים הוא התגובות. אם לא תגיבו אצל אחרים, פשוט לא יהיו לכם חברים. זכרו, למרות שהבלוגרית שאצלה אתם מגיבים היא המרכז, אתם בהחלט יכולים להשתמש בבלוג שלה כדי לרקום קשרים עם שאר המגיבים.

6. בלוג לעם: גם אם אתם לא מצטיינים בכושר ביטוי בכתב, אולי בכל זאת כדאי לכם לפתוח בלוג, ולו כדי שתוכלו להתערבב בקלות בקהילות השוקקות שיש בבלוגייה של תפוז, ישראבלוג, בלוגלי ואחרים. גם שם, להגיב זה שם המשחק.

7. המסלול המהיר: אתרי היכרויות מצריכים מעט מאוד השקעה של זמן ואנרגיה לפני שתפגשו את הגולש בצד השני, וזה מתאים לכל מי שמרגיש שהוא זקן מדי לרשתות חברתיות או שפשוט זמנו יקר. בכל מקרה, העובדה ששילמתם 129 שקל בחודש לא פוטרת אתכם מלהשקיע. והכוונה היא לא רק בתמונות, אלא גם במה שאתם כותבים על עצמכם. תתפלאו, אבל יש מי שקורא. מאידך, אל תהססו לפנות לחברים ללא תמונות.

8. מסביב לעולם: רוצים להכיר מבקרים מחו"ל או להכיר מקומיים בטיולים בעולם ? הירשמו ל-hospitalityclub.org או ל-couchsurfing.com ותוכלו לארח, להתארח או סתם להראות לבחורה נחמדה מצ'כיה או בחור מגרמניה את העיר או הקיבוץ שלכם.

9. עוד כיוונים: מקומות שלא חשבתם עליהם – מישהו הגיב לתמונה שלך ממסיבה ? הוריד ממך שיר בסולסיק ? צרו קשר והמשיכו במייל או במסנג'ר.

10. לפרוש כנפיים: אם כל מה שתעשו ברשת זה לקשקש עם החברים שכבר יש לכם, להוריד קבצים ולקרוא חדשות, יהיה לכם נורא מעניין אבל תהיו הרבה יותר בודדים. תזיזו את עצמכם, יש עולם ומלואו שם בחוץ.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

ועוד דברים שטוב לדעת / תומר ליכטש

 

טיפים כלליים לגולשים ברשת

• 100 טיפים – כתבה עשירית ואחרונה בסדרה

1. לשלוח קבצים גדולים: עדיף שלא לשלוח קבצים גדולים במייל. הם תמיד "חשודים" בעיני שרתי הדואר, ויש סיכוי שלעולם לא יגיעו לנמען. האתר yousendit.com יסייע לכם בשליחת קבצים גדולים. ההליך פשוט: מעלים את הקובץ ומפרטים למי לשלוח מייל עם כתובת להורדה. סיוע דומה מספקת התוכנה Pando.

2. חיפוש במחשב: חיפוש קובץ במחשב שלכם הוא לרוב חוויה מתסכלת. פה נכנסת גוגל עם פתרון יעיל: תוכנת חיפוש לדסקטופ, שמייצרת אינדקס של כל הקבצים שלכם ומאפשרת לכם לשלוף כל קובץ במהירות וביעילות.

3. הרשמה מהירה: כמעט כל אתר שתנסו להירשם אליו ידרוש מכם כתובת אימייל אמיתית. כדי לוודא שהיא אכן כזו, הוא ישלח לכם לכתובת הזו קוד מיוחד, שתצטרכו לאשר. מכאן והלאה, במקרה הטוב, האתר ישלח לכם למייל מדי פעם עדכונים. במקרה הרע, הוא יטריד אתכם בספאם על בסיס יומי. אז מה אפשר לעשות? Getonemail.com  פותר את הבעיה,  ומאפשר לכם לפתוח מייל חד-פעמי בדיוק לצרכים הללו. שימושי להחריד, במיוחד אם אתם אוהבים לנסות שירותים חדשים.

4. תזכורות לסלולרי: היומן של גוגל מספק תזכורות סמס בחינם. אז למה לא להירשם לזה ? היכנסו ליומן שלכם בגוגל, לחצו על Setting למעלה מימין, ושם היכנסו ל-Notification. בתפריט התחתון הזינו את מספר הסלולרי שלכם, כולל הקידומת הישראלית 972 וקידומת הסלולרי בלי הספרה 0 (למשל, אם מספרכם 052-1234567, הזינו 972521234567) והקליקו על Send Verification Code. את הקוד שתקבלו מיד לאחר מכן על מסך הסלולרי, רשמו בשדה התחתון בדף האינטרנט, ואתם מסודרים. כדי לקבל תזכורות בסמס עליכם לציין זאת בכל פגישה חדשה שאתה מזינים ביומן של גוגל. השירות זמין כרגע ללקוחות סלקום ואורנג' בלבד.

5. שינוי שם להרבה קבצים בבת אחת: אם אתם רוצים לשנות שמות של הרבה תמונות בבת אחת, פתחו את הסייר של חלונות, אתרו וסמנו את כל התמונות מהטיול האחרון, ולחצו על אחת מהן עם הכפתור הימני ובחרו ב"שינוי שם". כתבו "טיול לסיני 2007" וכל שאר התמונות יקבלו את השם שקבעתם, עם מספור רציף.

6. טוויקים: כדי להגיע לכל הפינות של ווינדוס צריך עזרה. תוכנות כמו Tweak UI של מיקרוסופט או Tweak XP יעשו את העבודה.

7. סמס חופשי: אם אתם ליד מחשב, זה פשוט בזבוז לשלוח הודעות טקסט לחברים עם הסלולרי. אפשר לשלוח הודעות סמס בחינם דרך תוכנת ICQ או דרך אתר המפעילה הסלולרית שלכם. אורנג' מציעה ללקוחותיה 20 הודעות חינם ביום, מירס מציעה 10 ופלאפון 5. לא תקחו ?

8. המסמכים שלכם: את כל הקבצים שלכם – מסמכים, מדיה וכו' – כדאי לשמור תחת התיקייה "המסמכים שלי" שעל שולחן העבודה. כשתחליפו דיסק, תעברו למחשב חדש או פשוט תחפשו קובץ, זה יהפוך את החיים לקלים יותר.

9. אותיות חלקות: אם יש לכם מסך סטנדרטי, אין סיבה שלא תשתמשו ב-"ClearType" של חלונות כדי ליהנות מאותיות יפות וחלקות יותר על המסך. הוראות הגעה: קליק ימני על שולחן העבודה – מאפיינים – Appearance Effects. ודאו ששני ה-V הראשונים מסומנים, ובשני שנו ל-"ClearType".

10. איחוי: מדי חצי שנה הקפידו להריץ את תוכנת איחוי הדיסק של חלונות. היא תבטיח מערכת הפעלה רעננה יותר ודיסק מסודר וזריז. כך תגיעו לשם: "התחל", "עזרים", "כלי מערכת" ובחרו ב- "מאחה הדיסק".

 

 

 

 

 



( לא ידוע מקור הכתבה - נשמח לדעת )
- שלח תמונות אלה לחבר -
- לדף הבית של אתר מבזקון/חדשות -